Michael Collins

İrlanda'nın bağımsızlık savaşındaki en tartışmalı figürlerden biri olan Michael Collins'in hikayesi.

Sacco e Vanzetti (1971)

23 Ağustos 1927: 80 yıl önce Massachussets Eyaleti ve ABD hükümeti, Nicola Sacco ve Bartolomeo Vanzetti’yi elektrikli sandalyede katletti. Bu iki İtalyan göçmeni, anarşist olmaktan ve radikal emek yanlısı ve anti-militarist eylemciler olmaktan suçluydu.

V For Vendetta

Geleceğin totaliter İngiltere’sinde geçen "V For Vendetta", ölmekten sadece "V" olarak bilinen maskeli bir adam tarafından kurtarılan yumuşak başlı genç kadın Evey’nin (NATALIE PORTMAN) hikayesini anlatıyor.

Kelebeklerin Dili

Manuel Rivas’ın “Kelebeklerin Dili” isimli romanından sinemaya uyarlanan filmde, Don Gregorio, ufak bir İspanyol kasabasında anarşist görüşlü yaşlı bir öğretmendir. Küçük Moncho’nun okul hayatına başlamasıyla aralarında oluşan bağ, iç savaş yaklaştıkça değişen toplum psikolojisi ile devam eden gerilimli günler, etkileyici bir anlatım, harika müzikler, doğa manzarası ve kusursuz oyunculuklar eşliğinde sunulurken, seyirciye de dönemin dramatik atmosferini hissettirebilme başarısını fazlasıyla yakalıyor film.

Noviembre

Dünyayı değiştirmeyi denemek için yola çıkan bir gurup gencin bu amaçlarını gerçekleştirmek yolunda seçtikleri silahları olan sanatın - ki sanatın gücü bu yolda onlar için sadece bir basamaktır- günümüzdeki tekdüzeliğine ve kalıplarına sıkıştırılmasına getirilen bir eleştiri sunuyor Noviembre.
         Sanat İçinde Geleceği Barındıran Bir Silahtır!
Oyunculuk ideallerini gerçekleştirmek için Madrid’e gelen Alfredo, büyük şevk ile başladığı konservatuarı, basmakalıp yöntemlere dayalı eğitimi ve sanat üzerindeki sınırlayıcı yapısı yüzünden yarıda bırakarak arkadaşları ile sokaklardaki özgürlüğü tercih eder.