Libertarias

At the outbreak of the Spanish Civil War, the nun Maria is forced to flee her convent. She takes refuge in a brothel, until it is liberated by a woman's anarchist group. Maria joins the group and eventually goes to the front. The women's group faces the problems of fighting not only the nationalists, but also factions on the left seeking to impose a more traditional military structure. 
-------------------
İspanyol kadınlarının Franko faşizmine karşı örgütlendiği savaşı anlatıyor Libertarias….Tarih 19 Temmuz 1936. Barselona yakınlarında bir kasabada devrim henüz başlıyor.
Genç ve masum bir rahibe olan Maria (Ariadna Gil) savaş başlayınca manastırdan kaçarak bir geneleve sığınıyor. Burada fahişeleri serbest bırakmak isteyen Libertarias adlı bir grupla karşılaşan ve insanlarla dost olan Maria, liderleriyle birlikte köle gibi diz çöküp yaşamaktansa başkaldırarak cepheye gitmeye karar veriyor. Cephede savaşın soğuk gerçekleriyle karşı karşıya kalan Maria, reformist bir rahip sayesinde (Miguel Bose) aşkı omuz omuza savaştığı arkadaşları sayesinde gerçek dostluğu öğreniyor. Çok geçmeden, bir dönem inandığı herşeyden şüphe etmeye başlayan Maria’nın öyküsü, İspanyol sinemasından gelen özgün bir örnek.
Поборницы свободы /Анархистки / Libertarias Libertarias (1996, with English subtitles) Libertarias [Completa - Español] Libertarias TR (1996)

No comments:

Post a Comment