Carlos The Jackal



Venezuella’ da yaşayan Carlos genç bir idealist olarak başladığı yaşamına terorizmin içine girmesiyle bütün yaşantısı değişir ve tuhaf şeylerden zevk duyan karakteri bozuk bir adam haline gelir. Yakalanmasıyla biten eylemlerinin devamında devlet tarafından kayırılır ve devlet çıkarları doğrultusunda kullanılır. Merak uyandıran dramtik ve şaşırtıcı bir hayat hikayesi.

Milk

Filmin konusu Amerikalı bir eşcinsel olan Harvey Milk'in etrafında gelişir. Sean Penn akıllara durgunluk veren oyunculuğuyla sinemaseverleri adeta cezbetmiştir. Genelde aksiyon/macera filmlerinde karşımıza çıkan Sean Penn bir eşcinseli canlandırarak her rolün üstesinden gelebileceğini göstermiştir.

Milk birçok festivalden adaylık ve ödülle döndü. Filmin başrol oyuncusu Sean Penn'in bir Golden Globe adaylığı, bir Screen Actors Guild ödülü adaylığı artı 2 tane de diğer festivallerden adaylığı vardır.

Kosmos

 Olağanüstü şeyler yapabilen bir hırsız olan kosmos’un , günlük hayattan sıkılıp kendi köşesine çekilmek için şehrin kenar kasabaların birine yerleşmesiyle sonuçlanır.
Kosmos kasabaya geldikten sonra yeni aşklar,tuhaf olaylar ve hırsızlıklar olmaya başlar. Bu olaylar sonucundan yeni arkadaşlar edinen kosmos onların kendinden uzaklaşmasına şüphelenmesine sebep olur...
Reha Erdem’in yönettiği 2009 yapımı filmde Sermet Yeşil, Türkü Turan, Hakan Altuntaş gibi birbirinden değerli oyuncular rol almaktadır. Kosmos filmi bir çok Uluslararası filmde ödül almak için yarışıyor bunlardan biriside ; Altın Portakal Film Festivalidir...

Press

Press seyircisini ülkenin karanlık dönemlerinden birine, karışıklıkların ve çatışmaların yaşandığı 90'lı yıllara götürüyor. Diyarbakır'da yaşanan insan hakkı ihlallerini haber yapan bir grup gazeteci, olan biteni duyurmaya çalışıyordur.
İstanbul'da çıkan Gündem gazetesinin Diyarbakır şubesinde çalışan 7 kişiden biri olan Faysal, orduyla bağlantısı olan bir çetenin izine rastlar. Birçok faili meçhul cinayetin zanlısıdır bu kişi. Haberden sonra ölüm tehditleri almaya başlayan Faysal korkmadan bu haberin ve çetenin peşinden gitmeye kararlıdır.